21-11-05

19. Draak

Slijt spijt? Op het gevaar af weer enige commentaren omtrent mijn narcisme te krijgen, zal ik iets vertellen dat ik zelf ervaren heb. Lang geleden had ik ontzettend last van het feit dat mijn lief het er op studiegebied beter van af bracht dan ik. Tot overmaat van ramp was ze ook nog een jaar ouder dan ik, dus ze zat steeds een jaar hoger, waardoor ik op voortdurend achtervolgen was aangewezen. Alsof je een match speelt waar je steeds één-nul achterstaat. Ik kon dat naar mijn gevoel alleen pareren door de lat hoger te leggen, een studie aanvatten die veeleisender was. Wat ik dan ook deed. Met alle gevolgen vandien. Het werd een opdoffer van jewelste, omkranst met een dubbele spijt: enerzijds spijt om de verkeerde, door jaloezie ingegeven keuze en anderzijds spijt om het besef dat ik iets dergelijks blijkbaar niet aankon. Het spreekt vanzelf dat mijn aanvankelijke probleem er niet mee gebaat was, wel integendeel. Ik leerde uiteindelijk op mijn eigen niveau en bij mijn eigen leest te blijven, en het verdere verloop van mijn “carrière” heeft mij daar geen ongelijk in gegeven. Het leek alsof spijt in deze verder onnodig was, en dus wegslijten kon. Tot ik onlangs, via mijn vorige project (zie “De aanschouw” op http://wings.skynetblogs.be), weer in contact kwam met zo’n briljant meisje waarvan ik alleen kon dromen dat ik het verstand en het strategisch vermogen bezat. En zie, plotseling stak een oude draak de kop weer op, werden de spreekwoordelijke oude wonden weer opengereten en gulpte de vervlogen gewaande spijt weer over mij heen: waarom had ik het indertijd opgegeven? Kijk hoeveel je daardoor hebt gemist! Het meisje spreekt in een taal die je ook had willen spreken en waar je nu slechts verbluft nota van kunt nemen. Ze behoort tot een cirkel van mensen waarvan jij voorgoed uitgesloten bent, nu het te laat is om alsnog je tweede opslag te proberen. Een spijt om een tekort en een gebrek aan karakter, heviger nog dan voordien! Hoe kon dit zijn? Waar kwam dit ineens weer vandaan? Ik kan slechts concluderen dat spijt niet verslijt, maar slechts inslaapt, sluimert, een hol zoekt ergens in je hersens om te overwinteren. Tot de juiste “trigger” zich aanmeldt en het Beest vierklauwens naar de oppervlakte spurt, bloeddorstiger dan voorheen.

11:35 Gepost door William | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

la fille Vreemd hoe ook de meest briljante 'vrouwen' in uw stukjes als 'meisjes' benoemd worden... Knechten via de taal wegens werkelijke onmacht?

Gepost door: | 21-11-05

het is Als het om meisjes gaat, noem ik ze "meisje"; als het om vrouwen gaat, noem ik ze "vrouw". Zo is het.

Gepost door: De auteur | 21-11-05

beste la fille, bent u echt zelfs te lui om een eigen nickname te bedenken...? Ik vind het maar flauwtjes, berichtjes plaatsen onder mijn naam, terwijl aan uw kritiek en schrijfstijl duidelijk te merken is dat het hier niet om de échte la fille gaat. Ach ja, als u daar uw pleziertjes in het leven aan kan ontlenen, ga gerust uw gang! Ik pink even een traan weg om uw zielige, bekrompen leven... Met vriendelijke groetjes, de échte!

Gepost door: | 23-11-05

en dan nog iets, meneer la fille, hij schildert idd meisjes, geen vrouwen. Tikkeltje jaloers misschien...?!

Gepost door: | 23-11-05

nog een pleziertje U tekent dus naakte 'meisjes'? Is dat wel legaal? Vanaf 18, de volwassen leeftijd, heet iemand van het vrouwelijke geslacht immers 'vrouw'.

Gepost door: le garçon | 23-11-05

alstublieft! Het zou me een plezier doen mocht de discussie over meer wezenlijke aspecten van mijn overpeinzingen gaan. Dank u

Gepost door: De auteur | 23-11-05

Dat is nu toch een belachelijke redenering! Er zijn toch 'individuen van het vrouwelijke geslacht' die op hun 23e nog echte meisjes zijn, zowel qua uiterlijk als qua gedrag. En soms zijn er van 16 die er al uitzien en zich gedragen als echte vrouwen.
Misschien bent u wel 35, maar u gedraagt zich als een jongetje, niet als een man!

Gepost door: | 24-11-05

De commentaren zijn gesloten.